Akut prostatit

Akut prostatit är mer ovanligt än kronisk prostatit och symptom som feber och frossa är vanligt. Denna typ av prostatit kommer oväntat och plötsligt och gör mycket ont i underlivet (mellan pung och ändtarm) och ryggslutet. Smärtan kommer från en inflammation i prostatakörteln.

Om du har akut prostatit i samband med feber och frossa så rekommenderas att du ringer vårdcentralen eller akutmottagningen. Läkarna kommer se till att du får antibiotika rakt ut i blodet som dämpar inflammationen. Du kan också få ta receptbelagd antibiotika 3-4 veckor för att helt ta bort den akuta inflammationen.

Vad orsakar akut prostatit?

Forskarna tror att det är bakterier som går upp i urinvägarna och sedan till prostatakörteln som urinröret passerar igenom. Med hjälp av behandling med antibiotika så lägger sig inflammationen och du och din prostata blir frisk.

Tyvärr har forskare märkt att kronisk prostatit kan utvecklas från en engångshändelse av akut prostatit. Den kroniska är långdragen och är en återkommande inflammation som måste behandlas långsiktigt genom ändring av livsstil. Jag själv lider av kronisk prostatit och tipsar om behandling här.

 

4 thoughts on “Akut prostatit

 1. Hej !
  Min man fick gugande smärta i högre nedredelen av ryggen . Ingen feber , kräktes först av smärta sedan efter intag av paracetamol 500 mg smärtan blivit bättre. Sedan började igen , det blir värre efter när han dricker vätska. Kissar ofta dock små mängder och kommer blod på slutet . Vad kan det vara? Njurstenar ? Eller prostatit . I morse fick han anstränga sig med löpning upp till berget . Men han är väl tränar . Under senaste dagar drack alkoholfri öl typ 500 ml varje dag . Tack för svaret ! Mvh Lana

 2. testa om det beror strålning från trådlösa maskiner.
  Bytte han telefon några veckor innan? Ta bort all WI-FI och kör kablat.

 3. Lite om framsteg, prostata-problem tycks vara två, ett mentalt och ett fysiskt.
  Det mentala är enkelt att hantera med tankens kraft, det fysiska är av annat slag i dagsläget.
  Det mentala går att hantera med energiteknologi typ EFT eller Satori-protocol eller liknande. Kondensatoreffekt, verkar snabbt.
  Det fysiska tycks fungera med Andreas Kalckers protocol MSM. Under test men tycks ha verkan efter en något längre tid. Nattspringet har minskat med 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.