Kronisk prostatit

Kronisk prostatit har och är i många fall svår att diagnosiera och många läkare misstar sig för urinvägsinflammation. Vad som orsakar smärtorna är inflammation i prostatakörteln som uppkommer av bakterier. Effektiv symptomlindring har läkarna svårt att ge för kronisk prostatit som är en långvarig och ihållande sjukdom. Kronisk prostatit är en ofarlig sjukdom som inte har något med cancer att göra. Jag har själv kronisk prostatit och har lärt mig behandla prostatit effektivt så att man håller sig i ett frisk tillstånd och slipper de återkommande inflammationerna i prostatan.

Varför får man kronisk prostatit?

Min erfarenhet är att inflammationen i prostatan har ett samband med de kramper och smärtor jag upplevt av musklerna mellan pungen och ändtarmen. Det är en malande smärta med känslan av att någonting ska spricka i ditt underliv. Läkarna brukar beskriva detta för kroniskt bäckensmärtsyndrom.

Smärtorna och inflammationen vid kronisk prostatit kan påga allt från 1 vecka till flera månader. Den uppkommer ofta när du blir nedkyld eller har en påbörjan till förkylning eller annan sjukdom som skapar inflammationen och infektion i kroppen. Vanligt är det att inflammationen sker under kalla dagar under höst, vinter och vår. Sommaren brukar vara mer barmhärtig eftersom värmen gör att risken för nedkylning minskar.

Övervinna kronisk smärta

Mitt tips är att inte fokusera på smärtan utan försök tänka på allt positivt i ditt liv. Vi kan ha ett aktivt fritidsliv precis som alla andra, vi måste bara ändra vårt tankesätt. Att ha en kronisk smärta är psykiskt påfrestande därför jag har skapat långsiktiga mål i mitt liv. Målen är allt från att leva hälsosamt med träning och karriärmål i form av att lyckas med mitt företag. Dessa mål gör att min smärta blir mindre viktigt. Jag rekommenderar dig att försöka skapa mål i ditt liv som du kan sträva mot. Antidepressiva tabletter må hjälpa på kort sikt, men för att vinna över kronisk prostatit måste du tänka på möjlighter och skapa sunda livsvanor så tidigt som möjligt. Det är aldrig för sent!

One thought on “Kronisk prostatit

  1. Hej! Jag har haft problem med min anal i flera år nu, förstör mina studier helt o hållet..

    Jag vet inte om jag har detta men det verkar vara likt. Bara att jag inte har någon smärta? Jag har bara ett jävligt jobbig och obekvämt ”tryck” i ändtarmsöppningen så att säga. Kan det vara detta jag har? Det händer oftast när jag är ute, tex i skolan. Men händer även hemma, dock rätt ovanligt.

    mvh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.